EDITION 1_CHANGEMAKERS EN INNOVATION IN FASHION & FOOTWEAR: DUUO

7-4-2020_Ik had al aangekondigd in mijn vorige blogpost dat we een reeks willen doen met circulaire, duurzame en vegan merken. Naast het versturen van mailings en persberichten is het ook mijn persoonlijke intentie om te laten zien wat er allemaal verkrijgbaar is op dit gebied. Een half jaar geleden heb ik samen met een aantal gamechangers, of koplopers, zo je wilt, een mooie driedelige serie podcasts gemaakt. Was best spannend want, tsja hoe werkt dat, wat zeg je wel, wat zeg je niet, hoe omzeil je stiltes en wat als je even niet uit je woorden komt. Afijn, gewoon maar aan de slag gaan en al doende leer je hiervan, met speciale dank aan mijn leermeester Mister Podcast: Titus van Gambardellamedia.

Ook was dit de officiële start van AllGoods, je moet een keer ergens beginnen en dit leek mij wel een mooie optie. Hier nog de link naar de podcasts, leuk als je luistert.

Zo werkt het denk ik ook met het verspreiden van vernieuwende en anders werkende merken, een reeks heeft ook een vervolg en leuk om terug te lezen wat andere merken doen. Hiermee hoop ik echt een verschil te kunnen maken om deze vaak nog kleinschalige merken een flinke push in de goede richting te kunnen geven. Laten we de grote overbekende merken eens links liggen en support een merk uit deze reeks. Mijn dank is groot!

In deze eerste versie het van oorsprong Spaanse sneakerlabel Duuo dat zijn naam dankt aan de samensmelting van twee concepten. Aan de ene kant streeft Duuo naar het produceren van een kwalitatief hoogwaardig product waarin het ontwerp en draagcomfort centraal staan. Aan de andere kant is het de kernfilosofie om zo duurzaam mogelijk te produceren, onder eerlijke arbeidsomstandigheden en 100% veganistisch.

We hoeven namelijk niet meer uit te gaan van dieronvriendelijke productiemethoden door gebruik te maken van leder en/of andere dierlijke materialen. Ook zijn er voldoende alternatieve grondstoffen verkrijgbaar als recyclebare materialen, organisch katoen en toepassing van ademende microvezels. Duuo streeft er naar om zo eco-vriendelijk als mogelijk te produceren om mee zorg te dragen voor een verantwoordelijke consumptie. 

Duuo is sinds anderhalf uitgegroeid tot een 100% veganistisch merk. Het moment dat hun reis begon, realiseerden zij zich dat er zo veel aspecten zijn die verbeterd kunnen worden. Het Spaanse merk, gevestigd in Barcelona, waar ook de productie plaats vindt, is onderdeel van het bekende sneaker merk Munich X. Het merk gebruikt uitsluitend gerecyclede materialen zoals PET-flessen en rubber, die bovendien ‘PETA Approved Vegan’ zijn en ook gecertificeerd zijn met het Global Recycled Standard en SEAQUAL-keurmerk. 

Het jonge, sneakermerk heeft naast een dames- en herencollectie ook schoenen voor kids. De prijzen liggen tussen de €80 en €130. Hoe leuk is het om je kids ook op vegan schoenen te laten lopen. betaalbaar en verantwoord, mooi toch?

Trouwens, diegene die mij op het pad van DUUO heeft gebracht is Raymond Wiegerinck, oprichter van Smartdeal Shoe Agency,  sales agency dat alleen werkt met duurzame en/of veganistisch geproduceerde schoenenmerken. Naast Duuo werkt hij ook met Vesicapiscis. Je doet hem, en mij een groot plezier om eens naar deze merken te kijken. Goeie sneakers en slippers voor een zeer betaalbare prijs vooral ook als je weet dat deze van diervriendelijke en duurzame/circulaire materialen gemaakt zijn.

LOVE YOUR EARTH

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter