EDITION 2_CHANGEMAKERS EN INNOVATION IN FASHION & FOOTWEAR: VESICAPISCIS

allGoods

Vanuit het in 2019 opgerichte AllGoods, een initiatief van Cream PR, houden we je graag op de hoogte over vernieuwende merken en hun productiemethoden met een reeks in de komende weken. De nieuwe directions die de schoenenmarkt inspireren zijn gebaseerd op slow-fashion, praktisch maar wel supercool. Het grote doel van AllGoods is bewustwording en gedragsverandering bij de consument.

VPRO Tegenlicht

Afgelopen zondagavond in VPRO Tegenlicht: een interview met Dutch Design Week ambassadeur en trendforcaster Lidewij Edelkoort en psychiater Dirk de Wachter. Mocht je het niet gezien hebben, hier ging het over de gevolgen van de gedwongen stilstand, wat doet het isolement en de afzondering met ons. Komt er straks een grote reset. Gaan we de overproductie, ons consumptiegedrag en reislust nu eens echt onder de loep nemen, verwerpen we de fast fashion industrie en gaan we op zoek naar meer lokaal geproduceerde aankopen. Gaan we meer gebruik gaan maken van elkaars kledingkast en ontstaan er allerlei nieuwe ruilmechanismen, of zakken we weer terug in oude gewoontes en vertrouwd en gemakkelijk gedrag.

We gaan het meemaken, maar intussen kunnen we ons wel richten op vernieuwende merken en organisaties die vanuit de kern slow fashion, sustainability en fair werken hanteren en ons milieu zo min mogelijk belasten.

Vesicapiscis

In deze tweede versie het van oorsprong Spaanse schoenenmerk Vesicapiscis.

Een van de vernieuwende schoenenmerken die het voortouw heeft genomen om op klimaatvriendelijke wijze te ondernemen en daarmee tegemoet te komen aan de huidige en toekomst gerichte vraag. Met als belangrijkste waarde het maken van een mooi product op eerlijke basis.

Elk product wordt pas in het eigen atelier gemaakt na het plaatsen van een order. Bovendien ontstaat er geen voorraad waardoor het aanbieden van producten onder de marktprijs niet nodig is. Ieder product behoudt zijn waarde, het woord sales zul je dan ook niet tegenkomen bij Vesicapiscis! Het merk maakt gebruik van duurzame en/of gerecyclede grondstoffen en de schoenen en accessoires zijn 100% vegan. Hiermee wordt de maatschappij en het milieu zo goed als mogelijk gerespecteerd.

Mochten de schoenen versleten zijn dan kunnen de zool en het bovendeel gemakkelijk uit elkaar worden gehaald, de grondstoffen worden opnieuw aangeboden voor hergebruik.

De materialen waarmee gewerkt wordt zijn gerecycled, organisch, vrij van chemicaliën en diervrij. De dozen, geproduceerd uit 100% gerecycled karton en zonder gebruik te maken van schadelijke lijmresten zijn zo klein als mogelijk. Geen onnodige verspilling en nemen zo min mogelijk ruimte in tijdens het transport.

Smartdeal

Bestellingen kunnen geplaatst worden via de webshop. Raymond Wiegerinck, oprichter van Smartdeal Shoe Agency, een sales agency dat alleen werkt met duurzame en/of veganistisch geproduceerde schoenenmerken is verantwoordelijk voor de verkoop van Vesicapiscis in Nederland. Bereikbaar via [email protected].

Vesicpapiscis maakt geen gebruik van plastic verpakkings materialen en streeft naar een zero waste beleid in het gehele bedrijf. Restmaterialen (momenteel voor 85%) worden weer meegenomen in nieuw te produceren paar schoenen.

De collectie bestaat uit sneakers en slippers in de maten 36 t/m 46 met verkoopprijzen van €44,- t/m  €84,-. De verkooprijs van de  accessoires zoals riemen en petjes is vanaf €26,-.

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter