ONLY FOR MEN CLAIMT KORTE BROEKENDAG

Nu het kwik de twintig graden aantikt, rijst direct de vraag of we vandaag de korte broek aantrekken. Waar we in onze vrije tijd geen belemmering ervaren om deze te dragen, zorgt de kantoordresscode er vaak voor dat we zelfs met tropische temperaturen tóch voor de lange broek gaan. Zonde, vindt mannenmodewinkel Only for Men. Zij zochten uit waarom we de korte broek zo vaak in de kast laten liggen.

Mannen hebben wel korte broeken, maar dragen deze vooral in hun vrije tijd.

De modewinkel bevroeg hun eigen achterban naar de overwegingen bij het wel of niet dragen van een korte broek. Van deze mannen, die wel eens bij Only for Men shoppen, geeft 40% aan 3 tot 4 korte broeken in de kast te hebben liggen. 36% noemt 5 korte broeken of meer. Nog zo’n 18% geeft aan 1 á 2 korte broeken te bezitten en de kleinste club (6%) zegt dit kledingstuk helemaal niet in huis te hebben.

Op de vraag waar de korte broek het meest gedragen wordt, springt het antwoord ‘thuis/vrije tijd’ er met kop en schouders bovenuit (71%). Opvallend is dat daarna de opties ‘zowel thuis als naar werk’ en ‘alleen op vakantie’ ongeveer gelijk opgaan (12% en 13%). Een heel klein aantal (4%) draagt nooit een korte broek – mogelijk omdat ze deze niet bezitten.

Geen korte broek naar werk door dresscode en eigen ‘professionaliteitsbeleving’ Bij de vraag ’Waarom zou jij de korte broek in de kast laten?' Zijn de meest gegeven antwoorden dat de man het niet professioneel vindt en dat de dresscode op kantoor het niet toelaat. Meer dan de helft (56%) van deze mannen geeft aan dat wanneer de etiquette op werk het zou toelaten, zij de korte broek zeker naar werk aan zouden trekken. Gezien we nu toch veelal thuiswerken is dit een mooi jaar om eens te oefenen met het korte-broek gevoel op de werkplek. Only for Men roept vandaag dan ook uit als Korte Broekendag!

Korte broek op kantoor: waar let je op? Hoewel je zomers qua lange broeken de keuze hebt uit luchtige chino’s of fijne pantalons, wil je – zeker als het écht warm is – vooral je onderbenen vrij laten.

Wil je een short aan naar kantoor? Ga dan het liefst voor een niet te strakke, korte chino, tot net boven de knie. Combineer deze met een luchtig overhemd, zomers colbert in een linnenmix en stijlvolle loafers.

Only for Men in het kort Bij Only for Men maken we het mannen makkelijk om de beste versie van zichzelf te zijn. Dit doen we zowel online als in onze fysieke winkels. Met persoonlijk advies van onze mode-adviseurs, spectaculaire events én praktische inspiratie. Iedere winkel is anders, maar overal hebben we een uitgebreid assortiment en de beste deals. Zo vindt iedere man voor elke gelegenheid een perfecte, complete outfit - op een manier die hem aanspreekt. Meer informatie vind je op onlyformen.nl.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter