THE FUTURE OF PRESSDAYS?!

28 april 2019

Afgelopen week organiseerden wij de persdagen voor de Herfst/Winter collecties van 2019/2020, zoals we dat elk seizoen doen als frisse start. Een tweejaarlijks  touwtrek spel om de aandacht van media en influencers van de vele PR bureaus en merken die zich binnen het fashion spectrum afspelen. Alle partijen zetten hun beste beentje voor om een zo aantrekkelijk mogelijk en ludieke presentatie neer te zetten. Voor de niet-kenner, het gaat hier om het informeren van de media, (TV) stylisten, influencers en overige relaties,  over  (nieuwe) merken en/of producten. Kortom, een kennismaking tussen merk en media/influencers met als einddoel om in de selectie processen terecht te komen voor product placement. Bovendien het enige moment dat collecties compleet zijn, zeker niet onbelangrijk. Zo gaan ook wij op zoek naar een mooie ruimte en nodigen ons netwerk uit. Waaronder bekenden en nieuwkomers in de branche om de nieuwe collecties te komen bekijken.

Het waren weer mooie dagen, veel dierbare en nieuwe relaties hebben we mogen verwelkomen. De collecties zijn bekeken en gereserveerd. Vanaf  dit moment zijn alle producten en beelden verkrijgbaar voor uitleen via onze digital showroom inclusief free delivery-en pick-up service. De koerier fietst weer af en aan om items af te leveren bij stylisten en het seizoen AW19 is gestart.

What if……..na de afgelopen persdagen kwam intern de discussie op gang. Zijn de persdagen in de huidige vorm nog wel van deze tijd? Het PR landschap is immers zo veranderd en draait zeker niet meer alleen om productplacement. Een goed verhaal achter het product is minstens even belangrijk.

Wordt de pers wel voldoende geïnformeerd en aan welke informatie heeft de media nou écht iets? Wat wil een merk vertellen en hoe komen we in contact met de meest relevante media en influencer voor het merk. Kan het anders?

Voor de volgende ronde bereiden wij ons voor op Authority & Expertise voor AllGoods.  Een interessant programma met workshops, vanuit experts die iets vertellen over hun vakgebied. Informatieve en echte verhalen over een merk en zijn achtergrond. Inclusief doeltreffende presentaties, performances met ambassadeurs  en gesprekken met de mensen achter het merk. Denk aan ronde-tafel gesprekken, interviews en één-op-één gesprekken in de periode november 2019.

We horen graag ideeën of suggesties!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter