Wat als er nu niet over je gepraat wordt

Hoe zit het met jouw bedrijf, worden jouw producten wel eens in magazines of de krant getoond, ben je zichtbaar als merk en word je wel eens gevraagd voor een interview als expert. Baal je er ook zo van als weer dat ene merk gebruikt wordt terwijl jouw verhaal eigenlijk veel beter is.

Maar waarom wordt jouw merk dan niet gebruikt, weten ze je niet te vinden, val je niet genoeg op of ben je te bescheiden. Misschien vind je het spannend om jezelf meer in the picture te zetten.

Artikel Komrads op Long-John.nl

Waarom pak je dit niet aan? Laat jezelf, je team en/of je producten meer zien, vertel wat er gaande is in je onderneming, waarom die ene schoen nu zo geweldig is, wat is die vernieuwing en waarom is jouw merk wel echt duurzaam. Overtuig een redacteur om over jouw merk schrijven. Redacties en journalisten zijn tenslotte ook altijd op zoek naar mooie nieuwe verhalen en producten.

Leg uit waarom je juist die specifieke  jas wilt dragen, waar je prima droog in blijft en niet in zweet omdat deze gemaakt is van een exclusief hightech materiaal. Pak je moment als je iets te vertellen hebt. Maak een foto, of laat deze maken, plan een video en ga schrijven. Kort en bondig. Imperfectie mag, vooruit, get out there!

Grote kans dat, als je dit een aantal keer doet, je opvalt . Met als resultaat meer volgers en pers die je weten te vinden. Zo wordt jij die expert. Maar misschien beschik je niet over een goed netwerk in de media, wie werkt waar en hoe en wanneer kun je die het beste benaderen. Of wil je graag samenwerken met echte influencers, integere connectors die inhoudelijke content maken die ook nog eens passen bij jouw merk.

Persoonlijk vind ik het Belgische merk Komrads, sneakers gemaakt van appelleer en andere gerecyclede materialen een goed voorbeeld. Via de button hieronder kun je een selectie zien met publicaties in bladen en blogs die over Komrads schrijven. Zo worden ze steeds bekender in Nederland en worden ze als expert gezien. In de vakpers, bij influencers en bij de grote media.

Heb je zoiets van, ik weet niet waar ik moet beginnen en ik steek mijn tijd liever in waar ik wel goed in ben, laten we dan eens praten. Misschien heb je alleen een duwtje in de rug nodig, wat PR expertise, heb je behoefte aan een goede tekst of wil je een groepje redacteuren kennis laten maken met jouw product. Cream PR werkt met Take-aways zodat je niet het een geheel PR pakket af hoeft te nemen, maar dat onderdeel waar jij nu behoefte aan hebt.

Over Cream PR:

In 1998 opgericht door Annet Goede. Met een authentieke Londense dubbeldekker werden de redacties en stylisten wekelijks op locatie bezocht voor een collectiepresentatie aan huis. In 2005 nam het in fashion en footwear gespecialiseerde PR en communicatie bureau zijn intrek in het creatieve stadsdeel in Amsterdam Westerpark. Begin 2018 werd de grote fysieke showroom aan de Van Hallstraat vervangen door een eigentijdse digitale showroom, een online hub vol inspiratie, informatie, beelden, filmpjes, uitleenbare items voor (TV)stylisten, redacties en items bestemd voor influencers. Cream PR is weer terug naar het startmoment waarin er optimale service verleend wordt voor redacteuren, stylisten, influencers op zoek naar nieuwe items, trends en inspiratie.

Team

Cream PR werkt enkel met (freelance) specialisten, omdat elk project weer om specifieke kennis vraagt en een eigen aanpak. Het contact en de coördinatie loopt via Fashion PR strategist Annet Goede een door de wol geverfde PR en communicatie expert met een extensief netwerk, door de jaren heen opgebouwd en een flink pakket aan kennis en ervaring. Door de toepassing van efficiënte software systemen kan er snel geschakeld worden, werken we efficiënt en optimaal. 

 

 

 

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter