Atelier Munro

Geen producten gevonden...

Atelier Munro: custom menswear met een Amsterdamse twist

Met Atelier Munro ervaart de klant de kracht van echt maatwerk. Niet alleen levert Atelier Munro een perfect op maat gemaakte garderobe, ook staat er een vaste Style Coach tot zijn beschikking.

Onze intentie is om de zelfbewuste man van nu de unieke voordelen van customized menswear te laten ontdekken. Wij willen voor hem een tijdloze en verantwoorde wardrobe maken met een perfecte fit. Eentje die letterlijk en figuurlijk lang meegaat en bovendien zijn persoonlijkheid versterkt. Toen we zo’n tweeëneenhalf jaar geleden in Amsterdam van start gingen hadden we maar één doel voor ogen: in plaats van standaard menswear willen we custom menswear aanbieden waardoor onze klanten bewuster gaan kopen. Wij noemen het conscious with confidence.

Hoogst persoonlijk

Het concept van Atelier Munro is hoogst persoonlijk. De Style Coach bespreekt eerst met de klant zijn wensen en idealen; een korte research-sessie om zijn beste versie van zichzelf naar boven te halen. Dan worden de maten genomen en opgeslagen en vervolgens wordt de klant begeleidt in het samenstellen van de meest passende look bij zijn persoonlijkheid; inclusief de keuze van details als voering, de kleur van het stiksel en knopen. Voor wie eenzelfde item later in een andere kleur wil nabestellen, of wie behoefte heeft aan een tip over een outfit bij een date of belangrijke businessafspraak, een Whatsappje naar de Style Coach is voldoende.

De bestelde items worden op aanvraag van de klant geproduceerd en hierdoor ontstaat er geen overproductie en is er nauwelijks waste. De materialen die Atelier Munro gebruikt zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit en worden geselecteerd bij topproducenten over de gehele wereld, van Italië tot Japan.

Houdbaarheid op lange termijn, is de kern en het uitgangspunt van Atelier Munro. Het is iets dat continue wordt bijgestuurd en in beweging is en prioriteit heeft. Het onlangs uitgevoerde onderzoek via Sustainalize heeft nieuwe inzichten opgeleverd over de toepassingen van duurzaamheid en leerdoelen gegeven voor de toekomst. Hierover volgt later meer informatie.