Boody

Geen producten gevonden...

Het merk dat een ingetogen, groene garderobe aanmoedigt.

Verwacht bij Boody een duurzaam, inclusief en betaalbaar merk voor vrouwen, mannen en baby’s.

De focus van het Australische merk ligt op eenvoudige ontwerpen, milieuvriendelijke materialen en duurzame productie. Met als resultaat kwalitatieve alledaagse basics en verfijnde essentials gemaakt van organisch geteeld bamboe. Wij delen 5 redenen waarom Boody dé aanvulling is op je huidige garderobe.

 1. Zo zacht als…. Bamboe

Boody investeert alleen in kwaliteitsstoffen en de designers ontwerpen met eenvoud en functie in hun achterhoofd. Vergeet vanaf nu de term zijdezacht. Biologisch geteeld bamboe bleek namelijk niet alleen duurzamer én diervriendelijker, maar ook zachter. De bamboevezel heeft als eigenschap dat het zachter wordt naarmate het gewassen wordt.

Daarnaast is bamboevezel van nature ademend. Daardoor is het in staat om warmte te reguleren. Zo warmt de stof het lichaam op in de winter en koelt het af in de zomer. Bamboe is van nature absorberend en voert het vocht snel af (tot vier keer sneller dan katoen). Alle Boody-kleding is gemaakt van een stof met een UPF50+-classificatie die beschermt tegen schade door ultraviolet licht (UV).

   • 2. Bespaar 498,046,465 liter aan drinkwater en 4,784,175 km aan rij-emissies met Boody

Bamboe heeft niet alleen veel voordelen als het gaat om het uiteindelijke product, maar ook het productieproces kent verschillende pluspunten. Zo groeit de grassoort tot wel 47,6 centimeter in 24 uur en heeft het daar geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest voor nodig. Daardoor heeft het merk sinds 2016 al 233 hectaren land gekweekt zonder gebruik van pesticiden. Dat staat gelijk aan 466 voetbalvelden!

Er wordt regenwater gebruikt om de bamboe te kweken en al het water dat in het productieproces wordt gebruikt, wordt gerecycleerd en hergebruikt. Daarmee heeft het merk sinds 2016 al 498,046,465 liter aan drinkwater bespaard. Daarnaast produceren bamboeplantages 30 procent meer zuurstof dan een gelijkwaardig gebied van bomen en absorbeert het ook meer koolstofdioxide en broeikasgassen. Wat dat concreet betekent? Sinds 2016 heeft Boody 4,784,175 km aan rij-emissies bespaard. (Dat is ruim 119 keer de aarde rond).

 

   • 3. Een ingetogen garderobe gebaseerd op basics

Kopen, kopen, kopen? Bij Boody niet. Het merkt moedigt een ingetogen garderobe, opgebouwd uit basics aan. Het label vermijdt trends en rages, omdat ze geloven dat die leiden tot overconsumptie en verspilling. Daarnaast gaan de Boody-items lang mee. Daarmee laat het Australische merk zien dat het ook anders kan in de mode-industrie, die bekend staat als een van de meest vervuilende industrieën ter wereld en een van de grootverbruikers van water is. Daarnaast gebruikende Boody-fabrieken speciale machines zodat de verspilling van stof minimaal is. Heb je een item besteld? Dan ben je gegarandeerd van een verpakking gemaakt van gerecycled afval inclusief logo’s gedrukt met plantaardige inkt.

   • 4. Boody behandelt medewerkers met respect en zorg

Boody ziet het als een maatschappelijke verantwoordelijkheid om iedereen die betrokken is bij de productie van het merk met respect en zorg te behandelen. Daarom werkt Boody alleen met fabrieken die fair trade gecertificeerd zijn. Dat betekent dat mensen werken in een kwaliteitsvolle werkomgeving, leefbare lonen krijgen, redelijke uren werken en in veilige en gezonde ruimtes hun talenten benutten.

   • 5. Met Boody krijg je de kans om verschil te maken

Bij de aankoop van een Boody-item heb je de duurzame keuze gemaakt om iets terug te geven aan de planeet. 1% van de online verkopen wordt gedoneerd aan non-profits die helpen het milieu te beschermen.