Komrads

Opgericht in 2015 heeft KOMRADS een duidelijke missie.

Het creëren van een duurzaam cultmerk dat geworteld is in de huidige cultuur, het ‘nu’ omarmt en dat tegelijkertijd het erfgoed van ons product en de planeet waarop we leven respecteert. KOMRADS produceert sneakers met eerbied voor mens en natuur. En met die filosofie bereikt KOMRADS dromers met een duidelijk doel, creatieven die geloven in de maakbaarheid van een duurzame toekomst, en andere positief gestemde zielsverwanten. Plus natuurlijk echte sneakerheads. Want een KOMRADS sneaker is vooral ook een sneaker voor en door sneaker-lovers.

Met de APL gaat KOMRADS nog een stap verder. Dit is namelijk de eerste sneaker van de nieuwe Eco-world collectie die volledig is gemaakt van hergebruikte en gerecyclede materialen. De ontwikkeling van deze sneaker duurde anderhalf jaar. Elk detail werd zorgvuldig bekeken, bediscussieerd en heroverwogen. Verschillende gerecyclede materialen werden getest en opnieuw getest, omdat KOMRADS geen enkel compromis wilde sluiten op het gebied van kwaliteit of duurzaamheid.

Vegan: bovendien goed nieuws voor veganisten, tijdens het productieproces worden er geen dierlijke materialen gebruikt.

KOMRADS ontwerpt de verschillende uitvoeringen van de APL in België en in Portugal worden ze met zorg geproduceerd. Productie in Europa helpt de ecologische voetafdruk te beheersen, één van de uitgangspunten van KOMRADS. En natuurlijk wordt de APL onder sociale aanvaardbare arbeidsomstandigheden geproduceerd, wordt er geen gebruik gemaakt van de oogst van natuurlijke hulpbronnen en wordt ook geen rubber betrokken van ecosysteem vernietigende rubberplantages. De APL is 100% gerecycled en vooral ook 100% sneaker.

Stylisten, redacteuren en influencers kunnen sneakers lenen voor artikelen, productshoots, TV producties en content op social media.

Als tegenprestatie vragen we om een naamsvermelding of mention van Komrads, tag en # naar @komrads.world en @creampr.amsterdam.

Log in bij MIJN ACCOUNT, rechts bovenin, hier kun je ook een inlogcode aanvragen.