Lovetrigger

Geen producten gevonden...

De meest duurzame en bekendste producent zijn van urban wear in de Benelux. Dat is de missie van de ambitieuze startup Lovetrigger. Het productieproces van het jonge herenlabel is niet alleen duurzaam, ook de items zijn sociaal maatschappelijk en lokaal geproduceerd. De consument krijgt hierdoor een ruime keuze aan duurzame, kwalitatieve t-shirts, sweaters, hoodies, polo’s, sjaals, mutsen en jassen met een optimaal draagcomfort.

Lovetrigger heeft als doel om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden. Dit doen ze door duurzaam te ontwerpen, te produceren en te leveren en zo toe te werken naar een productie- en leverketen die geen negatieve impact heeft op het milieu. Tegelijkertijd bouwt bedenker Maarten Lambach aan het bestaansrecht van Lovetrigger. De ondernemer studeerde cum laude af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en werkte onder andere voor Energie (Italië), Chipie (Spanje) en dichterbij huis voor C&A en Perry Sport. Voor Lovetrigger sloeg Lambach de handen ineen met Joël Sigling. Sigling heeft meer dan 30 jaar ervaring in het bedrijfsleven en is ingestapt om Lovetrigger financieel, zakelijk en commercieel een boost te geven.

De collectie bestaat in eerste instantie uit basics (‘common goods’) en items waarin het merk vooral tot uiting komt (‘branded goods’). Daarna komt Lovetrigger ook met meer creatieve designs (‘creative goods’). Lovetrigger kiest er bewust voor om niet te veel in te spelen op trends. Op die manier voorkomt het merk dat er kledingstukken geproduceerd worden die na een seizoen achterin de kledingkast of zelfs op de vuilstort belanden. Lovetrigger focust zich in eerste instantie op mannen, maar veel styles kunnen net zo goed worden gedragen door vrouwen of mensen die zich liever niet met een bepaald geslacht identificeren. In de nabije toekomst wil het merk ook een lijn vooral gericht op vrouwen gaan maken. Verder wordt het bestaande productassortiment binnenkort uitgebreid met comfortabele broeken.