OVER CREAM PR

LEUK DAT JE MEER WILT WETEN. Eerst een klein stukje geschiedenis, 23 jaar geleden heb ik Cream PR opgericht: een full-service PR-en communicatie agency voor fashion-en lifestyle merken. Om het leven van redacties en stylisten gemakkelijker te maken werden de merken vanuit de showroom-on-the-road gepresenteerd. De Londonse dubbeldekker hing vol met inspirerende kleding, schoenen-en accessoire collecties.Om een optimale service te leveren werden de redacties en stylisten op locatie bezocht. Voor een presentatie, een snelle uitwisseling van geleende producten voor een shoot of voor gewoon een snel onderonsje.

MET SUCCES! Na enkele jaren groeiden we letterlijk uit ons jasje. Met een ambitieus en enthousiast team arriveerden we in 2005 in het creatieve Amsterdamse stadsdeel Westerpark. Vanuit de grote showroom verleenden we PR service aan de media, later kwamen daar de influencers bij, organiseerden we events en product presentaties en realiseerden we PR targets en ontwikkelden we gerichte strategieën. Een geweldige tijd met een indrukwekkende portfolio, veel geleerd, gedaan en gezien. Zie hieronder een selectie, van gerenommeerde (inter)nationale merken, ontwerpers en organisaties die lang deel uitmaakte van Cream PR.

TIMES ARE CHANGINGPrint magazines breiden zich uit naar online, de opkomst van influencers en bloggers maakte dat de vraag naar slimme, efficiënte digitale systemen groeide. Ook de grote showroom werd vervangen door een eigentijdse digitale showroom, een online hub vol inspiratie, informatie, beelden, filmpjes, uitleenbare items voor (TV)stylisten, redacties en items bestemd voor influencers. Online worden items eenvoudig gereserveerd, verstuurd per post of persoonlijk langsgebracht. Met een klik op de knop worden de packshots en campagnebeelden gedownload.

2018 was ook het moment om de overstap te maken van een vast team naar het werken met flexibele freelance specialisten. Waarom? Omdat elk project weer om specifieke kennis vraagt met een eigen aanpak en kennis. En de algemene PR expertise en het netwerk vooral vanuit mijzelf komt. Bovendien ligt mijn passie als ondernemer nog steeds bij strategie en realisatie, contacten leggen en onderhouden om jouw merk of product daadwerkelijk die aandacht te geven die het verdient.

Met de inzet en kennis vanuit ondernemende journalisten, redacteuren, fotografen, stylisten en social media content experts, allemaal die-hards op hun vakgebied, wordt know-how in huis gehaald om het project zo optimaal mogelijk af te leveren. Zo leveren we creativiteit en kwaliteit, zorgen voor publicaties en zichtbaarheid online met echte influencers en houd ik de budgetten nauwlettend in de gaten!

LOCATIES. Ik werk het liefste vanuit mijn in-housestudio. Middenin een van de mooiste natuurgebieden van Noord-Brabant, waarop elke dag nieuwe inspiratie biedt vanuit de natuur en een boswandeling onverwachte invalshoeken creëert. Ook ben ik regelmatig te vinden in Amsterdam en in het bruisende en centraal gelegen CAST in Nieuwegein, handelscentrum voor schoenen, sport en mode, waar Cream PR begin 2020 is ingetrokken. 

 

SELECTIE PORTFOLIO.